A Google bünteti a nem reszponzív weboldalakat

éljenek a reszponzív, mobilbarát weboldalak

A Google egy új algoritmust vezetett be 2015. április 21-től, amellyel büntetheti a nem mobilbarát weboldalakat, azaz, a nem reszponzív weboldalak visszaesést tapasztalhatnak a keresési eredményekben.
Köztudott a Google hatalma az Internet fölött. Egy egyszerű algoritmusváltással eldöntheti, hogyan nézzen ki az Internet rövid és középtávon.
Az egyik oka a Google döntésének a mobilkészülékek egyre nagyobb elterjedése. 2014-ben a mobiltelefonok használata meghaladta a számítógépekét.


Ha egy weboldal nem megy át a Google tesztjein, akkor a kereső hátrasorolhatja a szóban forgó weblapot a keresési eredményekben. Itt nemcsak reszponzivitásról van szó. Ha a szövegek, linkek, és gombok túl kicsik, vagy túl közel vannak egymáshoz, vagy a mobil verziót lelassító videók vagy egyéb, nehezen letölthető elemek szerepelnek az oldalon, akkor is érezhető lesz a büntetést.

Habár a Google már jelezte, hogy a jövőben bevezeti a számítógépen és a mobilon megjelenő keresési eredmények szétválasztást, ez eddig nem történt meg. Ennek ellenére minden blog úgy továbbítja a hírt, hogy a mobiltelefonokon végzett keresésekre hat az algoritmusváltás, de ez nem igaz. Aki szakmabeli, az tudja, hogy a Google nem választja szét a számítógépeken és a mobilokon végrehajtott kereséseket. Tehát, ha egy weboldal nem mobilbarát, mindenképpen rosszul jár, függetlenül attól, hogy milyen eszközön keresnek rá.

Két hónap haladékot kapnak

Általában a Google nem jelenti előre az algoritmus változásokat, de a mostaninak olyan drámai kihatása lehet a keresési eredményekre, hogy inkább haladékot adott a weboldalak tulajdonosainak.

Mennyire érint téged a Google új algoritmusa?

Szerencsére a Google a rendelkezésünkre bocsátott egy eszközt, amelynek a segítségével ellenőrizhetjük, mennyire fognak hatni az új változások a weblapunkra:

Itt ellenőrizheted, mennyire mobilbarát a weboldalad.

Az AD Design tesztje:

mobilbarát weblap

Ha a fentihez hasonló képet látsz, akkor nincs félnivalód.

Ha viszont a lenti látvány fogad, akkor azonnal tedd meg a megfelelő lépéseket.

nem mobilbarát weblap

Tudjuk, hogy sok vállalkozás nem foglalkozott azzal, hogy reszponzív weboldala legyen, sőt, előfordul az is, hogy a weblapkészítője nem is olyan régen csinált egy újat, amely még mindig nem mobilbarát. Sajnos most nagyon sürget az idő. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már 3 éve a reszponzív webdesign nem is luxus, hanem alapkövetelmény.


Az AD Design kizárólag reszponzív, mobilbarát weboldalakat készít, nem számol plusz költséget ezért a szolgáltatásért. Lépj velünk kapcsolatba, és segítünk.
Summary
Dátum
Cikk címe
A Google bünteti a nem reszponzív weboldalakat?
Értékelés
51star1star1star1star1star