Milyen egy modern weboldal?

Ebben a cikkben arra az 4 jellemzőre koncentrálunk, amitől mondhatjuk, hogy vonzóbb és modernebb lesz a tervezett weblap.

1- Reszponzív weboldal

Manapság sokan meg vannak győződve, hogy már nincs szükség számítógépre ahhoz, hogy az Interneten böngésszünk. Mi úgy gondoljuk, hogy a számítógép még mindig rettenetesen fontos. Viszont, ha weblapunk nincs adaptálva a mobil készülékekre, nagyon nehezen érjük el a mobilpárti réteget. Ez különösen fontos, ha webáruházról beszélünk. Tehát, egy modern weboldal képernyőfüggetlen!

2- Megfelelő betűkészlet

Az általunk alkalmazott betűkészlet vagy tipográfia használata nem a véletlen műve, hanem jól átgondolt terv szerint választjuk ki. Olyan betűtípus, mint a Comic Sans MS, Jokerman vagy Lucida Handwriting, régiessé és komolytalanná teszi weboldalunkat.

3- Jó felbontású képek

Manapság, amikor az Internet sebessége jóval magasabb, mint 15 évvel ezelőtt, nem szabad arra gondolni, hogy az oldal gyorsabb betöltődése érdekében pixeles, homályos és kis felbontású képeket kell használnunk. Ellenkezőleg, ha nem minőségi képeket alkalmazunk, az ügyfél könnyen gondolhatja, hogy valahol a múltban ragadt a cégünk.

4- Színek és textúrák

Cégünk weblapján használt színek visszatükrözik ízlésünket. Nem szabad rikító vagy kihívó színeket alkalmazni, mert azt a benyomást keltheti, hogy nem tanultuk vagy nem tudjuk a színeket kombinálni és használni. Ami a textúrákat illeti, mindig mértékkel alkalmazzuk a hátterekben. Ügyeljünk arra, hogy ne nehezítse meg az olvasást. A modern weboldal letisztult és tetszetős színkombinációt tartalmaz!